Φυσικά Σαπούνια

5 τρόποι για την αύξηση της διάρκειας χρήσης του φυσικού σας σαπουνιού

5 τρόποι να διατηρήσετε το φυσικό σας σαπούνι περισσότερο

5 τρόποι για την αύξηση της διάρκειας χρήσης του φυσικού σας σαπουνιού

Πόσο διαρκεί ένα φυσικό σαπούνι εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Κάποιες από αυτές σχετίζονται με την διαδικασία παρασκευής των φυσικών μας σαπουνιών (διαδικασία της ψυχρής σαπωνοποίησης), ενώ κάποιες άλλες, με τον τρόπο και την συχνότητα, που το χρησιμοποιούμε. Ας δούμε αναλυτικότερα τα παραπάνω.

Παράμετροι, που σχετίζονται με την μέθοδο παρασκευής του σαπουνιού μας

Τα φυσικά σαπούνια, που παρασκευάζονται με την διαδικασία της ψυχρής σαπωνοποίησης, ενσωματώνουν την φυσική και ισχυρά υγροσκοπική γλυκερίνη, παραπροϊόν της αντίδρασης σαπωνοποίησης, (η οποία αφαιρείται στα αντίστοιχα, μη φυσικά, εμπορικά υποκατάστατα αυτών).

Επίσης, τα φυσικά σαπούνια της ψυχρής σαπωνοποίησης, εμπεριέχουν ένα σημαντικό ποσοστό ελεύθερων, μη σαπωνοποιημένων φυτικών ελαίων, η παρουσία των οποίων έχει σαν στόχο την ενίσχυση της μαλακτικής, καταπραϋντικής και ενυδατικής δράσης των σαπουνιών μας.

Είναι γνωστό ότι, η παρουσία διαφορετικών φυτικών ελαίων και βουτύρων προσδίδουν στα σαπούνια μας διαφορετικές ιδιότητες.

Η παρουσία κάποιων προσφέρει στα σαπούνια μας περισσότερη σκληρότητα και αφρισμό, ενώ αρκετών άλλων, ενισχύει την κρεμώδη υφή της σαπουνάδας τους, την μαλακτική και, γενικότερα, την ευεργετική για το δέρμα συμπεριφορά τους.

Τα τελευταία, λοιπόν, αποτελούν συχνή επιλογή των συνταγών παρασκευής των σαπουνιών μας, προκειμένου αυτά να εμφανίζουν, κατά κανόνα, ενισχυμένη μαλακτική και ενυδατική για το δέρμα δράση. Αυτά, όμως, τα φυτικά έλαια και βούτυρα, παράγουν σαπούνια πιο μαλακά.

Και οι τρεις παραπάνω παράμετροι, έχουν σαν αποτέλεσμα, μικρότερη διάρκεια χρήσης των σαπουνιών μας, σε σύγκριση με τα σύγχρονα χημικά υποκατάστατα αυτών, της βιομηχανίας καλλυντικών.

Παράμετροι, που σχετίζονται με τον τρόπο και την συχνότητα χρήσης του σαπουνιού μας

Γενικά μιλώντας, η διάρκεια χρήσης του φυσικού σαπουνιού μας εξαρτάται από το:

  • πόσοι άνθρωποι το χρησιμοποιούν
  • πόσο συχνά κάνετε μπάνιο ή ντους
  • πώς χρησιμοποιείτε τη μπάρα

Οι δύο πρώτες παράμετροι δεν χρειάζονται κάποιον ιδιαίτερο σχολιασμό. Για την τρίτη, θα σημειώσουμε μόνο ότι, για το πλύσιμο του σώματός μας, η απ΄ευθείας χρήση της μπάρας σε αυτό, είναι εκείνη, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης του.

Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε το χρονικό διάστημα χρήσης μιας μπάρας φυσικού σαπουνιού, θα σας προτείνουμε να ακολουθήστε τις παρακάτω χρήσιμες οδηγίες:

  1. Μην αφήνετε το σαπούνι σας να λιμνάζει σε νερό, στο ενδιάμεσο της χρήσης του ή και μετά από αυτή.
  2. Τοποθετείστε το σαπούνι σε μία κατάλληλη βάση σαπουνιού, με καλή αποστράγγιση.
  3. Αφήστε το σαπούνι, αν αυτό είναι δυνατόν, να στεγνώσει καλά, μεταξύ των χρήσεών του.
  4. Ποτέ μην τοποθετείτε το σαπούνι σε θέση, όπου το νερό του ντους μπορεί να το βρέχει συνεχώς.
  5. Αν, κάποια στιγμή, η μπάρα του σαπουνιού σας έχει απορροφήσει τόσο νερό, ώστε να έχει μαλακώσει πάρα πολύ, σας προτείνουμε να την αφήσετε εκτός χρήσης, για λίγες ημέρες, πάνω στην κατάλληλη βάση, μέχρις ότου στεγνώσει εντελώς.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, με σωστή χρήση της μπάρας του φυσικού μας σαπουνιού, δηλαδή, με τήρηση όλων των παραπάνω, θα επιτρέψει, σε κάποιον, να το χρησιμοποιήσει για 15 έως και 20 ντους, περίπου, ανάλογα με το σαπούνι, που θα έχει επιλέξει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *