Εργαστήριο παρασκευής χειροποίητων σαπουνιών και άνυδρων καλλυντικών σκευασμάτων με 100% φυσικές πρώτες ύλες

Τι κάνουμε

Παράγουμε χειροποίητα και σε ποσότητες τέτοιες, ώστε να μην ξεπερνούνται εκείνα τα όρια που οι χειροποίητες τεχνικές θέτουν. Με τον τρόπο αυτό δεν ακυρώνονται τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή τους. Πλεονεκτήματα που ενσωματώνονται, τελικά, στα προϊόντα μας

Πως το κάνουμε

Στηριζόμαστε σε παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής, όπως αυτές έχουν τελειοποιηθεί στο πέρασμα εκατοντάδων ή και χιλιάδων χρόνων. Η όλη μας παραγωγική και μεταποιητική δραστηριότητα εδράζεται στην κατακτημένη από τον άνθρωπο παραδοσιακή γνώση των ευεργετικών ιδιοτήτων των αρωματικών –φαρμακευτικών φυτών, αλλά και πολλών άλλων φυσικών ουσιών, βασικά συστατικά όλων μας των προϊόντων.

Τι χρησιμοποιούμε

Χρησιμοποιούμε, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, 100% φυσικές πρώτες ύλες, πολύ συχνά και με βιολογική πιστοποίηση.

SOSTIS1859: Εκεί που η Παράδοση συναντάει την Επιστήμη

Στηριζόμαστε στην όλο και μεγαλύτερη ενσωμάτωση της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης στις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής, τις οποίες προσπαθούμε συνεχώς να εξελίσσουμε, να βελτιστοποιούμε και να τυποποιούμε.

Τα φυσικά μας υλικά

Αξιοποιούμε στο έπακρο και κατά προτεραιότητα, όλα τα αυτοφυή ή καλλιεργούμενα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της πλούσιας ελληνικής γης, τα φυτικά έλαια που παράγονται στην προικισμένη από τη φύση γη μας, ιδιαίτερα τον δικό μας χρυσό, το κορυφαίας ποιότητας Ελληνικό Ελαιόλαδο, βασικό συστατικό των περισσότερων  προϊόντων μας, καθώς και πολλά αλλά φυσικά προϊόντα της γης μας, όπως το μέλι, το μελισσοκέρι, το κατσικίσιο γάλα, το φυσικό θαλασσινό αλάτι και άλλα.

100% Φυσικά Υλικά

Play Video about Τι είναι τα Αιθέρια Έλαια

Τα στερεά μας σαπούνια παράγονται με την πλέον δημοφιλή, παγκοσμίως, μέθοδο, εκείνη της ψυχρής σαπωνοποίησης.
Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου μας, που οδηγούν σε ξεχωριστά, από πλευράς ποιότητας, προϊόντα, είναι τα παρακάτω

1.

Η αντίδραση σαπωνοποίησης, εκτός από το σαπούνι, οδηγεί, συγχρόνως,  και στην παραγωγή μιας πολύτιμης για το δέρμα φυσικής ουσίας, της γλυκερίνης. Η γλυκερίνη αποτελεί έναν φυσικό ισχυρά ενυδατικό και μαλακτικό παράγοντα, ο οποίος αποδεδειγμένα συμβάλει στην φυσική ενυδάτωση της επιδερμίδας. Αυτό το πολύτιμο για το δέρμα συστατικό παραμένει ενσωματωμένο στο τελικό μας προϊόν (στο στερεό μας σαπούνι) και αποτελεί περίπου το 9% του τελικού του βάρους!

2.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες της ψυχρής μεθόδου  σαπωνοποίησης επιτρέπουν το πλούσιο περιεχόμενο σε ευεργετικές για την επιδερμίδα ουσίες των φυτικών ελαίων, που χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των προϊόντων μας, να παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, αυτούσιο στο τελικώς παραγόμενο σαπούνι, προσδίδοντας σε αυτό πολύτιμες ευεργετικές για την επιδερμίδα ιδιότητες.

3.

Ένα μικρό ποσοστό του μίγματος των φυτικών ελαίων, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή των σαπουνιών, παραμένει στο τελικό προϊόν ασαπωνοποίητο, συνεισφέροντας σημαντικά στις ευεργετικές για την επιδερμίδα μας δράσεις του φυσικού σαπουνιού.

  • Η μικρή περίσσεια πολύτιμων φυτικών ελαίων
  • Το πλούσιο περιεχόμενο σε ευεργετικές ουσίες του ασαπωνοποίητου κλάσματος των φυτικών ελαίων
  • Η υψηλή περιεκτικότητα των σαπουνιών μας σε φυσική γλυκερίνη, σε συνδυασμό
  • Με την ήπια καθαριστική ικανότητα όλων μας των σαπουνιών
έχουν σαν αποτέλεσμα η χρήση τους σαν φυσικών καθαριστικών και καλλυντικών προϊόντων να μην προκαλεί ξηρότητα, φαγούρα και ερεθισμούς στην επιδερμίδα, όπως πολύ συχνά συμβαίνει κατά την χρήση των σύγχρονων, χημικής προέλευσης αντικαταστατών τους.